Sağlık sektöründe tıbbi atık ve tıbbi personelin bilgilerinin etkisi

Yükleniyor...

Kendi ürününün bir sonucu olarak sağlık hizmeti sunum sistemi hem bir enfeksiyon kaynağı hem de hastalığın iyileşmesine yardımcı olması amaçlanan kişilere bulaşması için bir araç görevi görür. Sağlık tesisleri çeşitli formlarda bulaşıcı ve zehirli tıbbi atık üretir ve hastalar, sağlık çalışanları, çöp toplayıcıları ve genel halk için önemli bir tehlike oluşturur. Bilindiği üzere hastaneler, klinikler, bakım evleri, laboratuvarlar, veteriner klinikleri ve diğer birçok tesis hasta bakım ve tedavisinin bir parçası olarak çöp oluşturmaktadır. Tıbbi kurumlarda ve bilimsel araştırma enstitülerinde kötü atık yönetimi bir dizi tehlike oluşturabilir. Bu tehlikeler, işlenen çöpün türüne bağlıdır. AIDS ve hepatit C, enfekte keskin cisimlerin neden olduğu yaralar veya göz zarlarını alevlendiren enfeksiyöz döküntüler yoluyla bulaşabilir ve bunlar en ciddi tehlikelerdir. Kan örneği alındıktan sonra sekiz gün boyunca karaciğer enfeksiyonu enjeksiyonun içinde bulaşıcıdır, bu nedenle Tıbbi atıktaki kontamine iğne batması enfeksiyonun yayılması muhtemeldir. Uluslararası kuruluşlar ve onların uzman ağları da dahil olmak üzere elimizdeki birçok kaynağı kullanarak mevcut durumun derinlemesine incelenmesine dayalı tıbbi atık yönetimine yeni bir yaklaşım önermek amacıyla buradayız.
As a result of its own product, the healthcare delivery system acts both as a source of infection and as a vehicle for the transmission of disease to those it is intended to help cure. Healthcare facilities generate infectious and toxic medical waste in various forms and pose a significant hazard to patients, healthcare workers, waste collectors and the general public. Hospitals, clinics, nursing homes, laboratories, veterinary clinics and many other facilities generate waste as part of patient care and treatment. Poor waste management in medical institutions and scientific research institutes can pose a number of hazards. These hazards depend on the type of waste being handled. AIDS and hepatitis C can be transmitted through wounds caused by infected sharp objects or infectious rashes that inflame the eye membranes, and these are the most serious hazards. Liver infection is contagious inside the injection for eight days after a blood sample is taken, so contaminated needle sticks in medical waste are likely to spread the infection. We are here to propose a new approach to medical waste management based on an in-depth study of the current situation using the many resources available to us, including international organizations and their networks of experts.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı, İş Sağlığı ve Güvenliği Bilim Dalı

Tıbbi Atık, Tıbbi Personel, Sağlık Bilgisi, Sağlık Sektörü, Medical Waste, Medical Personnel, Health Information, Health Sector