Case study on BIM application for NZEB of the existing structure

Yükleniyor...

Energy of all kinds is one of the basic requirements in life for its sustainability. Therefore, the majority of research and applications focus mostly on promoting energy self-sufficient buildings or zero-energy buildings in developed countries. Most of these countries are experiencing energy renewal, which is currently being built to reduce carbon dioxide emissions for existing buildings. Hence, energy-saving applications should spread across developing and undeveloped countries. Most of the studies focused on the design of new buildings that are self-sufficient in terms of energy, but in this study, the focus is on converting existing buildings into buildings with zero or close to zero energy using building information modeling programs, where a model is taken for an elementary school in Iraq as a case study, and the model is drawn using Autodesk Revit 2020 software, and then analyzing it using Autodesk Insight 360 software, after determining the equipment of the building in terms of its location, type of construction, the number of operating hours in the building, in addition to the type of heating and cooling system used in the building, where worked during the research on the sixth dimension of Building Information Modeling (BIM). It is the part of the sustainability and energy analysis of buildings where the results show that it is possible, after using the improvement options proposed through the Insight program, to obtain an energy reduction in the building of 54% percent, but with considering the cost of conversion and the time required, it is found that it is not the optimum option. So, an other solution was suggested, which is a very popular solution in almost all over the world, the photovolatic panels. Iraq has a very high annual global irrediation, also the empty wide roof area of the building have made the PV panels to supply all the required energy consumption. By calculating the investment cost on PV panels system, and the annual consumption of the building, it is found that the payback period is obtained to be 8.3 years by using PV system. In addition to the economic feasibility of this option which can be considered as acceptable, it can also decrease the CO2 emission which leads to help to achieve the requirements of green building.
İş çalışma, zayıf planlamanın şu anda yapılan Irak'taki inşaat projelerinin geciken uygulanması üzerindeki etkisinin kapsamını açıklığa kavuşturmak amacıyla Her türlü enerji, sürdürülebilirliği için yaşamın temel gereksinimlerinden biridir. Bu nedenle, araştırma ve uygulamaların çoğu, gelişmiş ülkelerde çoğunlukla kendi kendine yeterli enerjiye sahip binalara veya sıfır enerjili binalara odaklanmaktadır. Bu ülkelerin çoğu, mevcut binalar için şu anda karbondioksit emisyonlarını azaltmak için inşa edilen enerji yenilemesiyle karşı karşıya. Bu nedenle, enerji tasarrufu uygulamaları gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerde yaygınlaştırılmalıdır. Çalışmaların çoğu, enerjide kendi kendine yeterli yeni binaların tasarımına odaklanmıştır, ancak bu çalışmada, bir modelin kullanıldığı bina bilgi modelleme programları kullanılarak mevcut binaların sıfır veya sıfıra yakın enerjili binalara dönüştürülmesine odaklanılmıştır. Irak'ta bir ilköğretim okulu için örnek olay incelemesi olarak alınmış ve model, tüfek programı kullanılarak çizilmiş ve daha sonra Insight programı kullanılarak analiz edilmiş, binanın donanımı, konumu, yapım şekli, sayısı bakımından belirlendikten sonra. Bina Bilgi Modellemesinin (BIM) altıncı boyutu ile ilgili araştırmamız sırasında çalıştığımız binada kullanılan ısıtma ve soğutma sisteminin türüne ek olarak, binadaki çalışma saatleri, sürdürülebilirlik ve enerji analizinin bir parçasıdır. Binaların sürdürülebilirlik ve enerji analizinin, Insight programı aracılığıyla önerilen iyileştirme seçeneklerini kullandıktan sonra, ancak maliyet göz önünde bulundurularak binada yüzde 54 oranında bir enerji azaltımı elde etmenin mümkün olduğunu gösterdiği, binaların sürdürülebilirlik ve enerji analizinin bir parçasıdır. dönüşüm ve gereken süre göz önüne alındığında, bunun optimum seçenek olmadığı bulunmuştur. Bu nedenle, hemen hemen tüm dünyada çok popüler bir çözüm olan başka bir çözüm, fotovolatik paneller önerildi. Irak'ın yıllık küresel ısınması çok yüksek, ayrıca binanın boş geniş çatı alanı, PV panelleri gerekli tüm enerji tüketimini sağlayacak hale getirdi. PV panel sistemi yatırım maliyeti ve binanın yıllık tüketimi hesaplanarak, PV sistem kullanılarak geri ödeme süresinin 8,3 yıl olduğu tespit edilmiştir. Kabul edilebilir olarak değerlendirilebilecek bu seçeneğin ekonomik fizibilitesine ek olarak, yeşil bina gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olan CO2 emisyonunu da azaltabilir.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı, Mühendislik Yönetimi Bilim Dalı

Building Information Modeling, Sustainability, Energy Analytics, Photovoltaic Panels, Bina Bilgi Modellemesi, Sürdürülebilirlik, Enerji Analitiği, Fotovoltaik Paneller